Osnovna primena:

- sprečava pojavu tumora

- usporava rast tumora i uništava ćelije tumora

- reguliše rad štitne žlezde

- antidepresivno dejstvo

- reguliše krvni pritisak

- nazivaju ga voće sa 1000 blagotvornih uticaja

Način konzumiranja:

U šolju stavite jednu kesicu Noni čaja. Preliti vrelom vodom koja je malo ispod tačke ključanja. Budući da je ovo potpuno prirodan čaj, bez ikakvih dodataka, pa ni dodatih boja i aroma, poklopiti šolju i ostaviti da odstoji 8-10 munuta. Po potrebi dosuti još tople vode. Čaj piti jedan do tri puta na dan. Može se piti i uveče jer smiruje organizam i neće izazvati nesanicu.

Noni je voće koje se vekovima koristi u Polineziji, Indiji, Tahitiju i na Havajima. Koristi se i kao hrana i kao lek. Nonijev plod spada u grupu od 80 lekovitih biljaka koje pripadaju medicinski najdelotvornijoj biljnoj grupi starog sveta Rubiaceae, te u Rubiaceae biljnoj grupi ima najveću sposobnost da spaja kserotonin. Raste samonikla, a daje plodove tokom cele godine. Istraživanja su pokazala da u plodu Nonija postoji više od 150 korisnih sastojaka.
Noni plod ima 800 puta više Proxerina nego ananas koji je do danas bio najveći izvor ovog sastojka. Proxeronin i proxeronasa su dva sastojka koja omogućavaju ljudskom telu stvaranje XERONINA, najvažnijeg alkaloida za obnovu svih molekula u ćelijama.

Noni voće sadrži 18 raznih aminokiselina, brojne minerale i vitamine kao i različite enzime. Najčešće se koristi za regulisanje krvnog pritiska, regulisanje nivoa šećera u krvi, povećanje telesne energije, uklanjanje nesanice i neraspoloženja ( pomaže prilikom depresivnih stanja ), povećanje psihičke stabilnosti, protiv alergija i upala, za uklanjanje bolova i za sprečavanje ili barem usporavanje malignih tumora.

Pored navedenog dejstva Noni je koristan za sve one koji treniraju. Aminokiseline, koje Noni sadrži, pospešuju razvoj mišića i podržavaju funkciju štitne žlezde. Redovnom upotrebom čaja od Nonija može se smanjiti rizik od infarkta i rizik od izliva krvi u mozak. Noni čaj pomaže i u probavi pa time smanjuje moguće probleme digestivnog trakta. Može biti korisna dopuna u terapiji raznih bolesti zavisnosti: pušenje, alkoholizam, narkomanija.., jer upotrebom Nonija smanjuju se simptomi odvikavanja, čime se proces daleko lakše podnosi.
Dejstvo Noni čaja je najbolje ako se koristi od 3 do 6 meseci u kontinuitetu.

Napiši kritiku

Molimo vas da se prijavite ili registrujete da bi postavili kritiku

Noni čaj u filter vrećici 75g (25 kesica)

  • Kod proizvoda: Noni čaj
  • Dostupnost: 439
  • 350.00din