• Cordyceps kapsule (100 kapsula)

Osnovna primena:

- regeneracija jetre

- regeneracija mišića

- regeneracija bubrega

- depresija, malaksalost

- poremećaj libida

- tretman kancera pluća, jetre, bubrega...


Doziranje:

U zavisnosti od toga zbog čega se koristi.

Prevrntiva: 1 kašičica vrškom puna ili jedna kapsula na dan.

U saradnji sa zvaničnom medicinom protiv kancera: tri puta na dan po jedna do tri kašičice (vrškom pune) ili kapsule posle obroka.

Kod masne jetre ili ciroze jetre u Kini koriste od 6 do 9 grama.


Prvobitno, gljiva je sa Tibeta, a raste na nadmorskim visinama od oko 5000m. Veoma je skupa, cena joj je 3000 US$ po kilogramu. Za razliku od ostalih gljiva koje rastu na drvetu i sličnim organskim substratima, cordyceps raste na domaćinu. Životni ciklus počinje kao parazitska gljivica, raste i vremenom zauzima telo domaćina (poput crva) i upotrebljivi deo joj potseća izgledom na prst. Već neko vreme, proučavani su različiti metodi uzgajanja zbog njene deficitarnosti. Danas je moguće uzgajati micelium cordycepsa koji srećom ima čak više potencijala u aktivnim sastojcima, a zatim se prerađuje u ekstrakt u prahu ili kapsulama.
Uobičajeno se samo prodaje ekstrakt miceliuma, jer samo micelium može biti uzgajan. Međutim, može se upotrebiti prah srodnih vrsta, kao na primer cordyceps militaris ali pomenute gljive nemaju istu efikasnost. Mi uvozimo i prodajemo micelijum Cordyceps Sinensis, originalni micelijum sa najviše potencijala da blagotvorno utiče na konzumente.

Pored vitamina i tragova hemijskih elemenata, cordyceps sadrži visokovrednosne aminokiseline kao i polisaharide.
Mnogi pozitivni efekti corsycepsa na ljudski organizam su dokazani brojnim istraživanjima. Istraživanje na medicinskom fakultetu u Pekingu dokazuje efekat poboljšanja libida. Gljiva je poznata u tradicionalnoj kineskoj medicini kao afrodizijak za muškarce i žene. 31% testiranih osoba koje su koristile ekstrakt iz upotrebljivog tela cordycepsa iskusili su znatna poboljšanja seksualnih aktivnosti. Između ostalog, druga grupa koja je koristila ekstrakt iz cordyceps miceliuma, 65% njih su saopštili značajna poboljšanja.

Ekstrakt ovih gljiva je takođe korišćen od strane atleta, zbog efekta izvanrednog uvećavanja performansi. Atlete kineskih olimpijskih timova su ih oduvek koristili da bi se brzo oporavili nakon iscrpljivanja i, pre svega, da efikasno poboljšaju svoj učinak u takmičenju. Naučnici pretpostavljaju da pozitivni efekat cordycepsa na respiratorne organe i srce predstavlja razlog za povećanje učinka i izdržljivosti atletičara.
Cordyceps ima kočeći efekat na enzim MAO koji pokazuje njen antidepresivni efekat. Mao inhibitori su takođe korišćeni u medicini protiv depresije. U tradicionalnoj kineskoj medicini ova gljiva se koristi i pri lečenju anemije (malokrvnosti).Napiši kritiku

Molimo vas da se prijavite ili registrujete da bi postavili kritiku

Cordyceps kapsule (100 kapsula)

  • Kod proizvoda: GLJ 11003
  • Dostupnost: 425
  • 1,500.00din