• Hericium prah 30g

Hericium erinaceus

Osnovna primena:

- demencija, zaboravnost, Alchajmer (Alzhamer's disease)

- kancer stomaja i jednjaka

- kancer mozga

- upala želudačne sluzave membrane

- čir na želucu


Gljiva hericium erinaceus, takođe poznata kao bradati zub ili jež, je Evropska gljiva, mada se uzgaja i širom sveta. Jedna je od nekoliko gljiva čiji su sastojci istraženi čak i u našem delu sveta.
- Moguće je kupiti visokokoncentrisani ekstrakt, kao i prah sušene gljive (u rinfuzi, tabletama ili u kapsulama). Da li ćete koristiti ekstrakt, prah ili oboje u kombinaciji, trebalo bi se opredeliti prema prirodi oboljenja.
Dokazano je da hericium sadrži kalijum, cink, gvožđe, germanijum, selen, fosfor i jako malu količinu natrijuma. Uz to, gljiva sadrži i sve esencijalne aminokiseline, kao i polisaharide i polipeptide. Prof. Dr. Schnitzler sa Weihenstephan univerziteta je radio u Aziji nekoliko godina i doneo hericium u Nemačku. Njegova istraživanja su pokazala neke efekte koji su već bili poznati u literaturi.

Hericijum je značajno i posebno efikasan u oblasti probavnog sistema (na primer jednajka, želuca...)
Prema TCM, hericium se posebno koristi u lečenju raka stomaka, gastritisa, čira na želucu, čira na dvanaestopalačnom crevu i čira na jednjaku.
Prema studiji, hericium je bio uspešan u lečenju pacijenata sa gastritisom. 82% pacijenata su iskusili značajna poboljšanja tipičnih simptoma, dok je njih 58% čak saopštilo potpuni oporavak od upale. Time se želudačna sluzavna membrana postepeno obnavlja. Kao Shiitake, Reishi i drugi tipovi gljiva, hericium se, takođe, može uzgajati u bašti ili na terasi.
Konzumiranje Hericium gljive je bez nus pojava ili neželjenih dejstava. Ipak postoje ljudi koji su alergični na pečurke (gljive) i oni ne smeju konzumirati ni Hericium.


Napiši kritiku

Molimo vas da se prijavite ili registrujete da bi postavili kritiku

Hericium prah 30g

  • Kod proizvoda: Hericium
  • Dostupnost: 218
  • 1,200.00din