• Maitake prah 50g

- Visok krvni pritisak

- Tumori mozga, dojke, pluća i jetre

- Osteoporoza

- Dijabetes u nekim slučajevima

- HIV infekcija


Često se koristi uz hemoterapiju. Najviše uspeha Maitake pokazuju kod tretmana raka mozga, dojke, pluća i jetre, a najmanje kod tretmana raka želudca, kostiju i leukemije. Maitake mogu pomoći kod dijabetesa tamo gde gljiva Coprinus comatus ne daje prave rezultate. Maitake redovnim uzimanjem u malim dozama (1-3 kašićice na dan) mogu regulisati krvni pritisak, a izuzetno stimulišu imuni sistem.

Maitake gljiva se može naći u Japanu, Kini, Evropi i Severnoj Americi. Ipak najviše se sa njenom primenom stiglo u Japanu. Japanski naziv ove gljive preveden na naš jezik je ''gljiva koja pleše'', a taj naziv se tumači time što je nekada bila jako skupa pa bi onaj ko je pronađe zaigrao od sreće. 


NAČIN UPOTREBE

Maitake gljivu trenutno nudimo u prahu. U prošlosti smo je nudili i kao dehidriranu ali se pokazalo da je tako dosta teška za pravilno čuvanje i skladištenje, a pogotovo za pripremu pa smo se opredelili za prah. Možda će uskoro biti dostupna i u kapsulama. Uz svaku bočicu  praha dobija se i jedna espreso-kafena kašičica koja može kada je vrškom puna da primi oko 300mg praha Maitake gljive. ovo je i preporučena doza jednom dnevno kao preventiva. U slučajevima tretmana bolesti može se koristiti tri puta dnevno po 1-3 kašičice. Čak ni veće doze ne mogu da izazovu nikakve loše efekte. Može se koristiti pre ili posle obroka. Može se koristiti tako što se doda u vodu ili neki čaj ili staviti na jezik i popiti sa malo vode ili čaja.

Napiši kritiku

Molimo vas da se prijavite ili registrujete da bi postavili kritiku

Maitake prah 50g

  • Kod proizvoda: Grifola Frondosa
  • Dostupnost: 56
  • 1,800.00din